? Her gün yaptığımız, belki de en iyi yaptığınız şeyleri bırakmak ve yenisini denemek için yola çıkmak bazen çok fazla cesaret ister. ?
? En küçük çocuğun beş buçuk saatten başlayan medya tüketimi, daha büyük ergenlerde günde 21 saatten fazlaya ulaşabiliyor. ??
? Kütüphaneler, kitap yığınlarının saklandığı merkezlerden uzaklaşarak öğrenci ve öğretmenlerin bir araya geldiği, birlikte çalışabildiği, medya merkezlerine dönüşmeli. ??
? Artık Google’dan değil YouTube’dan arayan bir neslin öğretmenlerisiniz. ? ?
? Öğretmen olmanın doğasında iyi bir öğrenme ortamı tasarımcısı olmak yatar. ???
? Orkun: “Bence geleceğin öğretmeni sade, anlaşılır ve basit bilgiler sunmalı.” ??
✍️ Burcu Aybat ODTÜ mezunu bir eğitimci. Daha Robert Koleji’nde çalışmış. Şimdi ise İELEV İlk/Ortaokul müdürü. Bir eğitim gönüllüsü. Öğretmenlere rahatlık çemberinden çıkıp sınıflarını 6 adımda teknolojiyle donatmayı anlatıyor bu kitabında. ?
✍️ Öğretmen 2.0, teknolojiden korkanların, teknolojiyi sınıfına uygulamak isteyenlerin, öğrencilerinden teknoloji öğrenmek istemeyenlerin başucu kitabı. ?
✍️ Siz hala tebeşirle mi ders işliyorsunuz? Geleceğin sınıflarını görmek ve sınıfları günümüze uydurmak isteyenler için en ideal eser. Elinizdeki tebeşiri yavaşça yere bırakın ve Burcu Aybat’ın fikirlerine kulak verin. ?
? #FatihinKitaplığı l Günün İpucu
? Yarın paylaşacağımız kitabı ve yazarını bakalım ? kim bilecek. İşte alıntı: ?
? “Esin pencereden dışarı baktı. Yağmur ? hiç durmadan yağıyordu. Ne çok yağdı! Üzgün ? bir şekilde babasının yanına gitti. Canı sıkılmıştı.”
3 Ağustos 2020 -
[…] Sınıfınızı Dönüştürün kitabınızı Fatih’in Kitaplığı’nda okurlarımıza tanıttık. Twitter üzerinden sizi takipteyiz. Katıldığınız ve düzenlediğiniz etkinlikleri takip […]